LAA 2010.11.05. 21:03

Semmi. Az meg mi?

-Mi volt a suliban?
-Semmi!

A tinédzserek 90%-a így felel erre a rövid kérdésre, én is! De valamelyik üres pillanatomban belegondoltam hogy ilyen tényleg nincs. Vonatkoztassunk el az iskolától. Egy szintén rövid kérdésre hogy "Mi újság?" általában ugyanaz a válasz. Ez a semmi magában takarhat sok mindent:
-Nem szeretnék veled bizalmasan beszélni.
-Nem érek rá, nincs hozzád kedvem.
Sokkal udvariasabb lenne azt mondani, hogy "Semmi különös". De ugye ha az illetőt a hátunk közepére sem kívánjuk akkor jobb hamar lezárni vele a beszélgetést. Illetve, ha tényleg elfoglaltak vagyunk akkor ez a legegyszerűbb megoldás.
Gondoljunk bele, milyen lenne az ha nem történne semmi velünk. Unalmas és egyben élvezhető is. A két szempont teljesen különbözik egymástól. Ugyebár, nem történne semmi rossz, de semmi jó sem. Nem zajlana az élet. Melyik lenne a jobb? Erre a kérdésre az aktuális hangulatunk befolyásolja választ.

A bejegyzés trackback címe:

https://not-meat.blog.hu/api/trackback/id/tr12426660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex.smith 2011.01.25. 16:21:18

Ezen már én is gondolkodtam, néha elég bonyolult, pedig olyan egyszerű.
süti beállítások módosítása