"Szerelem: A szeretett személy iránti vágyban és odaadásban megnyilatkozó, nemi vonzalmon alapuló érzelem."
Legalábbis a szótár szerint. Ez az érzés lehet rossz, illetve jó is. Ha tegyük fel, viszonzatlan, akkor nem túl jó érzés. De most maradjunk a viszonzott szerelemnél. Bizonyára sokan tudják mi az a szerelem. A kialakuló viszonzott vonzalom, rosszabb esetben nem tart örökké. Úgy gondolom ezt az elmúlást a címben látható három rövid mondattal lehet jellemezni.
1. Szerelem.: Kvázi boldogság. Az ember ilyenkor azt érzi sosem lessz vége a kapcsolatnak. Elképzeli az esküvőt, a gyerekeket és azt hogy öregen is együtt élnek majd.
2. Szerelem?: Ez a kérdés gyakran akkor merül fel, ha megismerjük a másik fél rosszabb tulajdonságait. Akár egy összeköltözés, akár több találkozás által. Ilyenkkor egyfajta bizonytalanságot lehet érezni.
3. Szeretem?!: A bizonytalanság a legtöbb embert idegesíti, főleg ha az egy kapcsolatban merül fel. Ez az érzés magát a kapcsolatot is felemésztheti és gyakran ilyenkor van vége.
Persze tudom, hogy a szerencsések ebből kimaradnak, és azt is hogy ez nem mindig így történik.

A bejegyzés trackback címe:

https://not-meat.blog.hu/api/trackback/id/tr62416486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása